biolab

Társaságunk 1991-ben alakult a magyar mikrobiológiai piacon első, magántulajdonban lévő vállalkozásként. Cégünk fő profilja, a mikrobiológia termékgyártás, azóta is változatlan. Ipari és egészségügyi laboratóriumi megrendelőink mára ajánlatunkban megtalálják a munkájukhoz szükséges teljes táptalaj és műanyageszköz kínálatot. Az alapítás évében azonban tevékenységünk még kizárólag a táptalajgyártásra irányult, melyeket a későbbiekben a mikrobiológiai profil megtartása mellett fokozatosan bővítettünk.


1992
Kezdetét vette diagnosztikai szolgáltatásunk.

1993
Megkezdődött a mikrobiológiai műanyag eszközök forgalmazása, ekkor még importból.

1994
Az importtal felhagyva – elindult a műanyag termékek gyártása.

1995
A termék ajánlat táptalaj alapanyagok széles körével bővült és ebben az évben kezdődött meg a késztáptalaj gyártás is.

1996
A termékkínálat portáptalajokkal bővült.

1997
Ebben az évben vezettük be a rezisztencia korongok forgalmazását.

1998
Elindult a steril műanyag eszközök gyártása.

1999
Társaságunk először vett részt a szakma világkiállításán, a düsseldorfi MEDICA-n.

2000
A cég termékei 2000-ben lépték át először az országhatárt. Ebben az évben – nagy érdeklődés mellett – a BIOLAB Rt. már saját standon állított ki a MEDICA-n.

2001
Egy újabb termékkör, a finomvegyszerek forgalmazása kezdődött meg. Az export megduplázódott. A cég forgalmazó partneri hálózatának további bővítését az újabb sikeres düsseldorfi kiállítás alapozta meg.

2002
Az export ismét megduplázódott. A cég termékei már négy földrész piacaira jutottak el. Mivel a Társaság gyors ütemben nőtte ki kereteit, a taggyűlés új beruházásról döntött. Elkezdődött az új cégközpont (táptalajkonyha – ügyfélszolgálati raktár – központi iroda) építése.

2003
Befejeződött a beruházás. Az épület adottságait kihasználva átszervezésre került a cég vezetésének és ügyfélszolgálatának tevékenysége, valamint teljes megújításra került a táptalajgyártás technológiája.

2004
Létre jött az új, egységes – akkreditált minőségellenőrző – fejlesztő – szolgáltató, mikrobiológiai laboratóriummal rendelkező – táptalajgyártó bázis.

2005
Az export dinamikus bővülésének éve volt. A Petri-csésze gyártás területén kapacitásfejlesztő beruházást határoztunk el, aminek első ütemét sikeresen le is zártuk.

2006
A mennyiségi fejlődés éve volt. A Petri-csésze kapacitás fejlesztés második üteme is elkészült.

2007
Ez az év újabb nagy beruházásokat hozott. Ezúttal a táptalajgyártó üzem területét bővítettük (emeletráépítéssel) a duplájára. Az új szinten dinamikus fejlődéséhez megfelelő területet kapott a mikrobiológiai laboratórium és új a legkorszerűbb automatákkal felszerelt lemezöntő részleg is kialakításra került. Ezzel párhuzamosan a Petri-csésze gyártás bővítő beruházás sorozat utolsó lépcsője is elkészült. A beépített kapacitás ezzel 20 millió db/év fölé nőtt. Nagy siker, hogy mindehhez elnyertük az EU 25%-os támogatását is.

2008
Az erőgyűjtés éve volt. Feltöltöttük tartalékainkat és elvégeztük a szükséges előkészületeket (egyeztetések, tervezés stb.) a 2009-es év minden korábbinál nagyobb beruházásaihoz.

2009
Cégünk a gazdasági válság legnehezebb hónapjaiban – töretlenül bízva erejében és jövőjében – kezdte meg új műanyagüzemének építését. Az év végére szerkezetkész állapotig előrehaladt 1300 m2-es korszerű gyártócsarnok és robotizált Petri-csésze gyártóegység beruházást tartalmazó projekthez elnyertük az EU 35%-os támogatását.